İletişim için mail atınız. Sadece siparişleriniz için Tel: 506 263 98 08|siparis@etoburbitkim.com
Sinek Kapan Sulama2017-04-09T19:13:49+00:00

Sinek Kapan Sulama Nasıl Olmalıdır?

Mineral bakımından zayıf su kullanmak sinek kapan sulama için olmazsa olmazdır. Genel olarak çeşme suyu etçil bitkiniz için iyi değildir ve çabucak bitkinizin güçten düşmesine sebep olacak ve kısa sürede ölümüne yol açacaktır. Venus Flytrap (sinek kapan) için çeşme suyundaki mineraller, sodyum, kalsiyum, sülfür, klor ve magnezyum son derece ölümcül olabilir. Birkaç sulamada hemen belli etmese de, zamanla mineraller toprağa yerleşerek bitkinizin hastalanmasına ve ölümüne sebep olacaktır.

Diğer tüm etobur bitkiler gibi sinek kapan bitkiniz için sulama yaparken yalnızca saf su (akü suyu, klima suyu, ütü suyu vs.), yağmur suyu, ters osmos suyu ile sulanmalıdır. Ancak çeşme suyunuz ya da kuyu suyunuz, TDS metre ile ölçülüp 50 ppm altında çıkarsa etobur bitkileriniz için kullanabilirsiniz. (Türkiye’de çeşme suları genelde 90 ppm ve üzeridir)  Onun haricinde kesinlikle çeşme suyu kullanmayınız.

Bazı marka sularını sinek kapan sulama da kulanabilirsiniz. Bunun için bu linkteki konuyu okuyunuz!

sinek kapan bitkisi sulama

Büyüme döneminde, sinekkapan bitkiniz sürekli gözetlenmelidir. Özellikle sıcak ve kuru havalarda toprağın tamamen kurumasına asla izin verilmemelidir. Toprak nemli olmalıdır, ancak ıslak ya da su içinde yüzmemelidir. Bu yüzden altına kap koyup sürekli kapta su bulundurarak toprağın nemli kalması sağlanmalıdır. Bu yöntem özellikle evde olmadığınız zamanlarda et yiyen bitkinizin hayatını kurtaracaktır. Yine de eğer sürekli gözlem yapabilme imkanınız varsa kaptaki su kuruduktan sonra tekrar su ile doldurun.

Sinek Kapan Sulama Dormancy Döneminde

Dormancy (uyku hali) durumunda ise durum biraz farklıdır. Soğuk ve serin havalarda toprağın aşırı nemli olmasından sakının. Sinekkapan dormancy durumunda serin tutulması gerektiği için en iyi sulama yöntemi, toprağın hafif kurumasını bekledikten sonra tekrar sulamaktır. Bulunduğu ortamın nemine havasına ve saksının büyüklüğüne göre yaklaşık olarak ayda 2 ya da 3 kere sulamanız yeterli olabilir.

Sinek Kapan Sulama Kap Metodu

Kap methodu kullanacağınız zaman saksının altında fazlaca delik olduğundan emin olun. Sinekkapan için kullanılan topraklar iyi derecede su tutma özelliğine sahip olduğu için kaba su konulduğunda toprak, suyu resmen sünger gibi emecektir. Kap methodu aktif olarak büyüyen, bol miktarda ışık alan, sıcak ortamda bulunan bitkiler için etkili bir yöntemdir.

Sinekkapan.com
Sinekkapan.comSulama Tercihimiz
Sinek kapan bitkilerimizi alttan 1-2 santim suluyoruz. Kaptaki su tamamen kuruduktan sonraki gün tekrar 1-2 parmak tekrar suluyoruz. Bu süreçte toprağın asla kurumasına izin vermiyoruz